Çiçek Siparişi Verirken Hangi Renkleri Tercih Etmeliyiz?

Sevdiğiniz kişilerin özelliklerine bağlı olarak onları mutlu edebilmek, çok daha etkileyici bir ürün seçimi yapabilmek için çiçek rengi tercihi çok önemli olacaktır. Tamamen etkili ve özel bir tercih yapabilmek istiyorsanız mutlaka sevdiğiniz kişilerin sevdiği renklerden yola çıkarak ürün seçimi yapmanız çok daha sağlıklı sonuçlar elde etmenize olanak tanıyacaktır.

Çiçek rengi tercihi türlerine göre değişiklik gösterse de en önemlisi üzerlerinde taşıdıkları anlam ve ifadelerin doğru iletilmesi gerektiğidir. Karşınızdaki kişinin hediye alma sebebini, ne için gönderildiğini ön planda tutarak seçiminizin doğru bir şekilde yapılmış olmasını sağlayabilirsiniz. Mevsimler, özel günler renk seçimi yapabilmek için bir detay olarak kullanılabilir. Farklı kişisel sebepler de göz önünde tutularak sevdiğiniz kişilerin sevdikleri renk tercihleri üzerinde yoğunlaşmak ise kişileri çok daha mutlu edecek durumlardan olacaktır.

Çiçek Renkleri ve Anlamları

Kusursuz güzellikleri ile kişilerin her anlamda kendilerini çok daha iyi hissetmelerini sağlayabilmek için tercih edilebilecek olan hediyeler olarak çiçek renklerinin anlamı mutlaka bilinmeli ve anlamlarına göre bir seçim yapılmalıdır. Özellikle özel günler için veya özel bir kişiye hediye seçimi yapıyorsanız mutlaka kişisel durumunuzu gözeterek tercihte bulunmak çok daha etkileyici olacaktır.

Çiçek renklerinin anlamı üzerinde bir ayrım yapabilmek adına değerlendirilecek olan seçenekler şu şekilde belirtilebilir;

  • Kırmızı gül- aşk
  • Pembe gül- hoşlanma
  • Sarı gül- sevgi
  • Beyaz lale-saflık-
  • Sarı lale- gerginlik
  • Frezya-suçsuzluk
  • Beyaz karanfil-temizlik
  • Sarı karanfil-hüzün
  • Nilüfer-gelecek
  • Menekşe-alçak gönüllülük
  • Lilyum -güven
  • Kamelya-mağrurluk
  • Beyaz krizantem-sadakat

Sevdiklerinizin Tercihleri

Seçim yapmadan önce mutlaka bir öncelik belirlenmesi çiçeklerin doğru tercih edilebilmesi için çok önemlidir. Sevdiklerinizin özel tercihleri bilinmeleri sağlıklı bir seçim yapılabilmesi için en ön sırada yer almalıdır. Tamamen etkileyici ve özel bir seçim de bulunulması için mutlaka sevilen renkler, meslekleri, kendilerini özel hissettikleri renk seçenekleri arasında bir tercih yapılması etkileyici olacaktır. Renkler samimiyeti, saygıyı, bazen sıcak bir sevgiyi barındıran kusursuz bir seçim aracı olurken kendinizi ifade etme biçiminizi de gösterebilir.

Kusursuz bir ifade biçimi olarak göndereceğiniz çiçeklerin tasarımı ve kullanılan malzemeler ile sevdiklerinizin özel tercihleri müthiş bir seçim detayı olacaktır. Özel hissedebilmeleri için aynı zamanda çok daha kusursuz bir alan elde edebilmeleri için tercihlerinizin en hassas şekilde oluşturulması ise verdiğiniz değeri bir kez daha gösterebilmek adına önemli bir adım olacaktır.

Mevsimlere Göre Renk tercihleri

Çiçeklerin hazırlanması verdiğiniz değeri ön plana çıkaracak detaylar içermelidir. Mutlaka seçim yapılırken renk tercihlerinin doğru değerlendirilmesi sağlıklı bir sonuç oluşturmanızı sağlar. Mevsim renkleri çiçek siparişlerinizde belirleyici bir etken olarak kabul edilebilir. Bahar aylarında ve kış aylarında ön plana çıkacak olan beyaz papatyalar, renkli karanfiller bu seçime kusursuz bir örnek olabilir. Mevsim renkleri özellikleri en ince ayrıntısına kadar incelenmeli ve sonrasında verilen karara bağlı olarak dekoratif uygulamalar yapılmalıdır.

Tamamen bulunduğunuz mevsime ait çiçek türlerinin tercih edilmesi ile mevsim renkleri temalı bir sepet hazırlanması kusursuz bir bütünleşmeyi de sağlayabilir. Etkileyici bir görsel oluşturmak için özellikle bahar aylarında pastel tonlarda canlı renklere sahip çiçek renklerine yer verilirken, kış aylarında çok daha soft ve soğuk tonlarda ya da tamamen beyaz çiçekler seçilmesi müthiş bir görüntü elde etmenize olanak tanıyacaktır.

Çiçek Rengi ve Ortamı

Gönderileceği kişiye ve alana göre değişiklik gösterebilecek olan çiçek rengi ve ortamı tercihte dikkat edilmesi gereken noktalardan kabul edilir. Cenaze, doğum, doğum günü, düğün gibi pek çok farklı temaya sahip olan çiçek seçimleri ortamın enerjisine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Çiçek rengi ve ortamı mutlaka doğru değerlendirilmesi gerek önemli bir durumu kapsamaktadır. Çok etkileyici ve yerinde bir karar verebilmek için özellikle bir tema belirlenmesi ve uygun renk tonlarına sahip seçimler yapılması gerekir. Fakat aynı zamanda kişisel tercihler ve ona uygun olarak seçebileceğiniz temaya bağlı ürünlerin bütünlük kazanması da etkili bir sonuç için önemli olabilecektir.

Pozitif Enerji Veren Renkler

Kişilerin kendilerini iyi hissetmeleri için göndereceğiniz çiçeklerin pozitif enerji veren renkler ile tercih edilmesi sevdiklerinizin motivasyonunu yükselterek çok daha mutlu olmalarını sağlayabilir. Özellikle canlı tonlarda pembe güller, kocaman sarı papatyalar, ayçiçekleri bu kusursuz seçimin yerinde bir tercih olmasına olanak tanıyacaktır. Kendilerini çok daha pozitif ve sağlıklı bir ruh halinde hissetmeleri ise kişilerin mutluluğu açısından büyük bir etki bırakacaktır.

Hafızalarında size ait bir iz bırakmak istediğiniz aynı zamanda mutluluklarına şahit olmak istediğiniz kişilerin ruhlarına pozitif enerji veren renkler tercih edilerek seçilen çiçeklerin gönderilmesi müthiş ince bir düşünce olacaktır. Kişilerin modunu yükseltmek için çok etkili olan renklerin büyüsüne kapılmak aynı zamanda etkileyici bir sonuç ortaya çıkması açısından da en iyi şekilde değerlendirilebilir.

Renklerin Ruhsal Etkisi

İnsan ruhu çok ince noktalarda özel bir ilgi göstermenin önemli olduğu noktalardan birine sahiptir. Tamamen etkili ve özel bir dokunuşa sahip olabilmesi için sevdiğiniz insanlara değer verdiğinizi göstermenin de çeşitli yolları bulunur. Renklerin ruha etkisi en kötü hissettikleri anda bir gülümseme ile kendisini gösterebilecek kadar güçlüdür. Kapalı havalarda canlı renklere sahip bir çiçeğin hediye edilmesi kişilerin mutluluğa dair tüm duygularını tetikleyerek modunu yükseltebilecektir.

Renklerin ruha etkisi her açıdan müthiş bir tebessüm elde edilmesi için çok önemlidir. Koyu renklerin verdiği etki ile pastel tonlara sahip olan renklerin çok daha iyi görünmesini sağlamak müthiş bir olanak olarak değerlendirilebilir. Sevdiklerinizin en sevdiği renklerden oluşan bir buket çiçeğin ruhlarına şifa olacağı, yaralarını iyileştirebileceği ve çok daha mutlu bir gün geçirebilecekleri göz önünde tutulursa muhteşem bir tercih olarak kabul edilecektir.