Ev İçin Uygun Sukulent ve Kaktüs Çeşitleri

Ev için uygun sukulent ve kaktüs çeşitleri, özellikle dekoratif olarak sıklıkla tercih edilen bakımı kolay ve kusursuz görünümleri ile ilgi gören bitkilerden biridir. Hemen her türlü saksı içerisinde ve kap içerisinde bakımının yapılabilmesi mümkün olan kaktüslerin özellikle güneş gören fakat güneşe doğrudan maruz kalmayacakları gölgelik alanlarda bulundurulması ise oldukça önemlidir.

Farklı alanlarda radyasyonu önlediği ve kanser etkilerine karşı koruma sağladığı da bilinen kaktüs ve sukulentlerin yaşam alanlarında değerlendirilmesi oldukça önemlidir. Ev için uygun sukulent ve kaktüs çeşitleri arasında iç mekana uygun olanlar ise şu şekilde belirtilebilir;

  • Sedıum morganianum,
  • Senecio rowleyanus
  • Crassula hobbit
  • Kalanchoe tomentosa

Özellikle çiçek açan kaktüs ve sukulentler tercih etmek ev için sukulent ve kaktüs çeşitleri arasında doğru tercihi yapabilmeniz için çok önemlidir. Tamamen etkili ve özel bir seçim yaparak sevdikleriniz ve kendiniz için bir hediye tercihi yaparken de yine minik saksılar içerisinde küçük dokunuşlarla süslenmesi beklentinizi karşılamak için yeterli olacaktır. Özel günlerde iç mekan bitkileri hediye etmek ise her zaman çok daha etkileyici bir seçenek olarak kalacak ve çok daha rahat etmenizi sağlayacaktır. Ev içi sukulent ve kaktüs çeşitleri minik dokunuşlarla uzun yıllar hayatınıza eşlik edebilecek bir seçenek olarak değerlendirilebilecektir.

Saksı İçin Mini Bahçe Fikirleri

Içerisinde doğadan parçalar bulundurabileceğiniz ve aynı zamanda ev içerisinde huzur dolmanıza olanak tanıyacak bir tercihte bulunacağınız seçim yapabilmek için kendinize özel bir bahçe hazırlama fikri kusursuz olabilir. Saksı için mini bahçe fikirleri içerisinde kendinize özel renkler ve minik dekoratif aksesuarlarla basit dokunuşlar yapılarak çok özel bir tasarım oluşturmanız da mümkün olacaktır. Küçük formlara sahip minik yaprakları bulunan bitkiler tercih etmek ve fazla boyu uzamayan bitki tercihlerinde bulunmak minik bahçe için çok guzel bir seçim olacaktır.

Saksı için mini bahçe fikirleri arasında saksı seçimi de oldukça çeşitliliğe sahiptir. Çok daha zevkinize uygun bir iki saksının tutkal yardımıyla birleştirilmesi halinde geniş bir alan elde edilerek ilerlemek de mümkün olabilir. Saksıların yanı sıra konserve kutularını boyayarak kısa süre içerisinde şık bir tasarım yapmanız kendinize özel dokunuşlar ortaya çıkarmanız için de uygun olabilir. Minyatür bahçe için tercih edilecek olan toprağın paketli saksı toprağı olması yeterli olacaktır.

Meşe odunlarının yuvarlak bir şekilde kesilmiş olması saksılar için kusursuz bir taban elde etmenizi sağlayabilir. Saksı için mini bahçe fikirleri arasında farlı renkler tercih etmek ise tamamen kendi zevkinizi yansıtmanızı sağlayabilir. Minik dekoratif malzemelerin saksı üstlerine yerleştirilmesi oldukça özel bir alan elde etmenize de olanak tanıyacaktır.

Masaüstü Sukulentleri

Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için de tercih edebileceğiniz hediye olarak da muhteşem bir tercih olarak masaüstü sukulentleri arasında farklılıklar ortaya çıkması muhtemeldir. Genellikle çok fazla su ve bakım ihtiyacı olmayan sukulentlersıcak ve kuru iklimlerde de rahatlıkla yaşayabildikleri için iç mekan bitkisi olarak da tercih edilebilirler. Olağanüstü bir güzelliğe sahip olmaları ve küçük saksılar içinde çok şık bir dekorasyon aracı olmaları sebebiyle de sıklıkla tercih edilen bitkiler arasında yer alıyor.

Masaüstü veya raflarda konumlandırılması halinde hem şık hem de modern bir algı elde etmenize olanak tanıyan masaüstü sukulentleri diplerinden yavrulayarak küçük küçük artışta gösterebilirler. Ofis masalarında özellikle Akira sukulenti tercih edilmesi 10 cm boyu ile kusursuz bir algı yaratmanıza yardımcı olabilir. Kapalı alanlarda kolaylıkla bakılan bitkinin yanı sıra Kalahari’de tercih edilebilecek bitkilerden biridir. Zebra sukulenti lava taşı ve benzeri ürünlerle mec edilmesi halinde kısa süre içerisinde tamamlanabilir.

Asma Kaktüsü

İç mekanlarda veya balkonlarda tercih edebileceğiniz kusursuz bir seçim olarak Asma kaktüsü genellikle dikenli ve küçük yapraklı olarak büyüyebilir. Etkili bir görünümü ve pek çok faydası bulunan bitkinin faydaları ise toplum içerisinde sıklıkla dile getirilir. Çiçek açan kaktüs anlamına da gelen asma kaktüsü şık ve zarif görünümü ile müthiş bir dekoratif araç olarak değerlendirilebilir.

İlkbahar aylarında çiçek açan kaktüs bahçe, balkon teras gibi alanlarda şıklığı ile göz kamaştıran mükemmel bir bitki tercihi olarak hayatınıza eşlik edebilir. Aynı zamanda asma kaktüsleri doğru bir bakımla uzun yıllar hayatınızda kalarak pek çok alanda etkili bir görsel hazırlamanıza da yardımcı olacaktır. Rutin bakım ve raporlama teknikleri ile hem ev hem de ofis içerisinde tercih edilmeleri, hediye olarak sevdiklerinize göndermeniz içinde oldukça doğru bir seçim olabilmektedir.

Yaprak Dökmeyen Bitkiler

Ev içerisinde veya balkon, teras dekorasyonu yaparken değerlendirebileceğiniz yaprak dökmeyen bitkiler kusursuz bir tercih olabilir. Tercih edeceğiniz mini bitkiler ve küçük yapraklı kaktüsler tercih edilerek farklı saksıların tutkal yardımıyla birleştirilmesi ile muhteşem bir sonuç elde edilebilir.

Yaprak dökmeyen bitkiler için farklı minik aksesuarlar, saksı toprağı ve sorunsuz bir şekilde uygulayama yapabilmek adına tercih edebileceğiniz zararsız boya tercihleri ile tamamlanabilir. Kendi zevkleriniz ve istekleriniz ön planda tutularak farklı pek çok kaktüs veya sukulentin büyük bir saksı içerisinde toplanması görsel bir şölene imza atmanızı da sağlayacaktır. Özellikle bakım aşamasında sorun yaşamamak veya herhangi bir sıkıntı ortaya çıkmaması adına tercih edilen bitkinin yaprak dökme, kurtlanma, böceklenme gibi sorunlardan korunabilmesi çok önemlidir.

Çiçek Açan Sukulentler

Genellikle yapraklı ve dikenli olarak bilinen kaktüs ve sukulentlerin farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Çiçek açan sukulentler ile farklı pek çok alanda tercih edebileceğiniz muhteşem görüntüleri ile herkesi hayran bırakan bir seçim yapmanız mümkündür. İlkbahar ve yaz aylarında belirli zamanlarda çiçek açan sukulentlerin farklı çeşitleri ise şu şekilde belirtilebilir;

  • Aleovera,
  • Crassula Ovata,
  • Senecio echeveria,
  • Dikenli armut,
  • Inci dizisi,
  • Haworthia,
  • Pincushions,

Özellikle hediye olarak da sıklıkla tercih edilen çiçek açan sukulentler tamamen etkileyici ve kusursuz bir görünüme sahiptir. Tozlayıcıları çekmek için çiçek açan bitkinin polenleri ise taşıyıcıya yapışarak başka etli bir bitki olması halinde ona taşınması sağlanabiliyor. Tüm sukulentler çiçek açma özelliğine sahip olsa da ortama ve duruma bağlı olarak farklılıklar gösterebilir. Sukulentlerin büyümesi için gerekli olan ise mutlaka direnajı yüksek toprak tercih edilmesi ile alakalıdır.

Sevdikleriniz için uzun yıllar hayatlarına eşlik etmesini istediğiniz kalıcı bir hediye arayışındaysanız sizlerde mutlaka çiçek açan sukulentler ile hazırlanan tasarımları inceleyebilirsiniz.