Sipariş Verirken Çiçek Kalitesini Nasıl Anlarsınız?

Çiçek kalitesi, sipariş verilirken görüntüsündeki canlılıktan yapraklarının parlak ve daha aktif görünümünden anlaşılabilir. Özel bir hediye olarak tercih edilebilecek olan çiçeklerin çok daha canlı ve parlak görünmesi, renklerinin göze çarpması gibi farklı bakış açılarından değerlendirilmesi de sağlanabilir. Kusursuz bir görünümde olabilmesi için taç ve çanak yapraklarının, tomurcukların daha aktif bir şekilde göründüğü söylenebilmektedir.

Etkileyici ve şık görünümü ile çiçek kalitesi yapraklarının ve uzun süre canlı kalabilmesi için doğru bir şekilde bakılmış ve taze olarak gönderilmiş olması önemlidir. Özellikle toprağının veya suyunun düzenli olarak değiştirilmiş olması, bakımı için toprağına ve suyuna gerekli vitaminlerin eklenmiş olmasına da dikkat edilmelidir. Çiçek açmış veya tomurcuk halde sipariş verilecek olan ürünün hassas bir şekilde bakılmış olmasına da dikkat edilmelidir.

Çiçek kalitesi verilen sipariş ve özellikleri ile doğru orantılı olarak öncelikler detaylı bir şekilde incelenmeli ve sonrasında uygun bir şekilde tamamlanmalıdır. Etkileyici tazelikte ve canlılıkta olması özellikle yapraklar ve sapların durumu ile bağlantılı olarak görünümünü inceleyerek kontrol edilmelidir. Genel durumu inceledikten sonra ise mutlaka tercih edilen ürünün en iyi haliyle sevdiklerinize teslim edilebilmesi için buket veya aranjman haline getirilmelidir.

Görünüm

Çiçek siparişi verilirken hazırlanan buketlerin, aranjman ve sepetlerde görünüm önemi dikkat çekmektedir. Seçim yapılabilmesi için öncelikli olarak kişisel tercihler sonrasında ise sipariş verilen çiçek türlerine özen gösterilerek tercih yapılmalıdır. Bakımının doğru yapılmış olması taze ve canlı görünümünün sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için sipariş verilen çiçeklerin özellikleri incelenmelidir.

Hazırlanan buketler, aranjmanlar ve sepetler hazırlanırken kullanılan malzemelerin renk seçimi, dokusu ve kullanılan malzemelerin seçimi görünümün önemi için bir kez daha vurgu yapacaktır.

Doku

Çiçeklerin türlerine özel farklı renkleri ve kendilerine has bir dokunun verdiği etkiye sahip olmaları farklı görünümlerin ortaya çıkmasını da sağlamaktadır. Farklı kokuları, farklı renk seçeneklerinin yanı sıra kusursuz bir yapıya sahip olmaları çok daha dikkat çekici hale gelmelerini sağlamaktadır.

Dokunun verdiği etki hem çiçekler hem de farklı açılardan değerlendirildiğinde aranjmanların hazırlandığı malzeme seçimleri ile ilgili olduğu da bilinmektedir. Farklı pek çok malzeme kullanılması, etkili bir seçenek elde edilebilmesi için ve çiçeklerin türlerine özel renklerinin çok daha etkili olabilmesi için önemlidir. Kişilerin dokunsal olarak ve görsel olarak gösterecekleri hassasiyetin de ön planda tutulması kişiye özel bir tercihin oluşması için de mükemmel bir uyumu beraberinde getirecektir.

Koku

Çiçek denildiğinde insan aklına gelen en önemli detay mutlaka kendilerine has kokuları olacaktır. Kokunun etkisi insan hayatında çok büyük bir öneme sahiptir. Çoğu zaman bir anın hatırlanabilmesi için o ana dair bir kokunun akla gelmesi çok özel bir histir. Çiçekler kendi türlerine özel olarak ürettikleri kokular ile akılda kalıcı özel bir hassasiyet geliştirilebilmesi için de çok önemli bir yer tutuyor. Özellikle güller o müthiş dokuları ve kendilerine özel enfes kokuları ile uzun süre hafızalarda yer almayı başarıyor.

Papatyalar da yine mis kokuları ile hafızalarda baharı anımsatan bir etki bırakmaktadır. Zambaklar, leylak ve ayçiçekleri de kokunun etkisi ile sevdiklerinizin içine bahar huzuru olduracak pek çok özelliğe sahip çiçekler olarak kabul edilebilir.

Sap Durumu

Çiçeklerin sap durumu doğru bakım yapılabilmesi ve hazırlanan sepetlerde, buketlerde aranjman içlerinde doğru bir simetri elde edilebilmesi için büyük önem taşımaktadır. Farklı boylarda kesilebilmesi ve mükemmel bir organizasyon elde edilebilmesi için sapların da en az çiçeklerin yaprakları ve tomurcukları kadar sağlıklı olmasına da dikkat edilmelidir.

Sap durumu çiçeklerin sağlığı açısından en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Büyük buket ve aranjmanlar elde edebilmek için hazırlanan sağlıklı bir çiçek türünde ilk bakılması gereken noktanın saplarının sağlığı olması gerektiği unutulmamalıdır.

Çiçek Yaprakları

O eşsiz güzellikleri karşısında her insanın biraz etkilenebileceği, büyüleyici renkleri ve kusursuz dokuları ile dikkat çekmesi çiçek yaprakları sağlığı ile ilgili olduğu bilinir. Sevdiklerinize hediye etmek için tercih edeceğiniz çiçek türleri mükemmel bir uyuma ve anlamları ile bir bütüne sahip olmalıdır.

Çiçek yaprağı sağlığı en özel haliyle incelenmeli renklerinin canlı ve taze olduğundan emin olunmalıdır. Farklı pek çok detayının bulunması kişilerin en özel haliyle sahip olabilecekleri hediyeler olarak da dikkat çekecektir. Sağlıklı yapraklar sağlıklı bir görseli de beraberinde getireceği gibi doğru bir bakım uygulanması halinde uzun süre taze ve canlı bir şekilde kalabilmelerine de olanak tanınmaktadır.

Genel Durum

Çiçeklerin bir bütün olarak ele alınması ile yapraklarının ve sap durumunun sağlığı çok önemli bir yer tutmaktadır. Genel durum kontrolü çiçeklerin çok daha sağlıklı ve özel olmasının yanı sıra etkileyici görselleri ile şık bir hediye olarak değerlendirilmelerini de sağlayacaktır. Özellikle bakım önerilerine uyum gösterilmesi ile Orkide gibi özel çiçeklerin çok daha sağlıklı haliyle uzun süre hediye edilen kişi tarafından bakımı sağlanabilmektedir.

Genel durum kontrolü yapılabilmesi için farklı özelliklerinin en detaylı haliyle incelenmesi müthiş bir etki elde edilmesini sağlayacaktır. Görselinin yanı sıra taze ve canlı bir şekilde uzun süre solmadan, kurumadan kalması için çiçeklerin sağlığı mutlaka incelenmeli sonrasında ise mutlaka özel bir tasarım ile kusursuz bir hediye elde edilmesi sağlanmalıdır.

Kişisel olarak sevdiklerinize özel seçimler yapılması için sipariş verilmeden önce mutlaka sipariş verilecek olan ürünün detayları üzerinde genel durum kontrolü yapılması çok daha sağlıklı bir alışveriş olacaktır. Kişisel seçimlerin en doğru şekilde uygulanması, çiçeklerin taze ve canlı görünüme sahip olmasını sağlamak amacıyla kontrolün yapılması ve sonrasında siparişin onaylanması çok daha doğru olacaktır.