Teraryum Seçim Rehberi: Evinize Uygun Teraryumlar

Evinize uygun teraryum seçimi, son yıllarda özellikle çok daha dikkat çekici hediyeler arasında yer alan ve kusursuz tasarımları ile muhteşem bir görsele sahip olan teraryumlar sayesinde eşsiz bir dekoratif ürün seçimi yapabilmek de mümkündür. Sadece çiçekler değil aynı zamanda minik biblolar ile harika kombinasyonlar hazırlanan fanuslar içerisinde farklı figürlere yer verebilmek de mümkün olabilir. Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için tercih edebileceğiniz bir ürün olarak eşsiz bir tasarım tercihinde bulunmak istiyorsanız mutlaka tercih seçenekleriniz arasında bulundurulabilir.

Teraryum seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken detaylar bulunması ve bu detaylar sayesinde çok daha eşsiz sonuçlar ortaya çıkması da sağlanabilir. Hem görsel hem de duygusal açıdan evinize uygun teraryum seçimi yapılması halinde etkili sonuçlar ortaya çıkartmak da mümkün olabilir. Renkleri ve dokularının yanı sıra kusursuz minik figürleri ile dikkat çeken ürünlerin mutlaka evinizin dekorasyonu ile de uyum sağlamasına dikkat edilmelidir. Içerisinde sukulent, yosun ve kuru bitkiler kullanılan teraryumların aynı zamanda mini figürler ile zenginleştirilmesi çok daha avantajlı kişiselleştirilmiş ürünler ortaya çıkartabilir.

Evinize veya ofisinize canlılık katmak veya tamamen sevdiklerinize özel figürler kullanılarak hazırlanabilecek olan teraryum seçenekleri pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Içerisinde bulunan çakıl taşlarının renk seçimi, teraryum bitkileri ve kullanılacak ürünlerin dekoratif özelliklerini incelemek oldukça önemlidir. Evinize uygun teraryum seçimi yaparken konumlandırılacağı alanın en iyi şekilde belirlenmesi ve ışık alan bölgelere yerleştirilmesi ise çok daha büyük özen istemektedir. Açık teraryumların mutlaka uygun bir alanda bırakılması ve düzenli aralıklarla su verilmesi gerekebilir.

Teraryum Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teraryum seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri olarak mutlaka bitki seçimine özen gösterilmelidir. Düşük ile orta ışıkta büyüyen bitkiler tercih edilmesi, küçük yapraklı türler kullanılması ise oldukça önemlidir. Hızlı büyüyen bitkilerin teraryum fanusuna zarar verebilmesi veya kötü bir görünüm oluşturması ise dikkat çeken durumlar arasında yer alıyor. Doğru bir bakımla uzun yıllar yaşşatabileceğiniz ve kusursuz bir seçim olabilecek teraryumlar için tasarımların da sıkılmadan kullanılabilecek özelliklere sahip olması çok önemlidir.

Farklı pek çok çeşidi ile üretilen Teraryum seçimi yapılırken mutlaka dikkat edilmesi gerekenlerden biri de toprağı ve sulanma aralığı olmalıdır. Teraryumun hazırlandığı fanus içerisinde kaktüs kullanıldıysa mutlaka spreyle sulanması ve sadece yeterli neme sahip olmasını sağlamak yeterli olabilir. Fakat kaktüs ve sukulent haricinde bir seçim yapıldıysa düzenli olarak haftada kez olmak üzere su verilmesi ise oldukça önemlidir. Geçirgen toprak cinsi ile hazırlanmış olması ise seçim yaparken en çok dikkat çeken durumlardan biri olarak dikkat çekebilir. Uzun süre dayanıklı olabilmesi için tercih edilen ürün tasarımında mutlaka kumlu çöl toprağı tercih edilmesine de özen gösterilmelidir.

Teraryum seçimi evinizin ve ofisinizin ışıltısını arttıracak özenli tercihlerden biri olarak dikkat çekerken aynı zamanda şık ve kişiye özel bir hediye olarak da seçilebilir. Sevdiklerinize özel karakterler kullanılması ve minik figürlerin aynı zamanda sizi de yansıtması ile kısa süre içerisinde büyük sonuçlar elde edebilmek mümkün olacaktır. Özel günlerde sevdiklerinizi memnun edecek dekoratif olarak da şıklığı ve güzelliği ile göz dolduran teraryumlar kesinlikle kusursuz bir hediye olabilir. Bakımı da oldukça kolay olan bitkilerin minik ve renkli dünyası ise hem sizin hem de sevdiklerinizin dünyasını renklendirecektir.

Evinize En Uygun Teraryum Türleri

Evinizin dekorasyonu ve kişisel zevkleriniz ile birlikte ortaya çıkartabileceğiniz kusursuz bir seçenek olarak renkli seçimler yapabilmek çok daha eşsiz bir dokunuş olabilir. Evinize uygun teraryum türleri arasında tercih edebileceğiniz seçeneklerin açık ya da kapalı fanus şeklinde olması, kolay bakımı ve mini figürleri ile kişiselleştirilebilir olması çok daha estetik bir görünüme sahip olması için önemlidir. Pek çok farklı çeşidi ile göz dolduran ve doğadan minik bir parçayı evinizin sınırları içerisine dahil etmenizi sağlayan teraryumlar içerisinde farklı çiçekler ve minik figürler ile evinize hareket katacaktır.

Evinize uygun teraryum türleri arasında fanus içlerinde yaşayabilecek, uzun süre hayatını idame ettirecek çiçekler, bitkiler kullanılmalıdır. Teraryum içerisinde kullanılabilecek çiçek çeşitleri ise şu şekilde belirtilebilir;

  1. Solmayan güller,
  2. Orkide,
  3. Sukulent,
  4. Kaktüs,
  5. Yapay çiçekler,
  6. Krizantem,
  7. Lale,
  8. Papatya

Orkide tercihi teraryumlarda en çok kullanılan ve çok daha kolay bakılabilmeleri sebebiyle göz dolduran çiçeklerdir. Çiçeklenme dönemi uzun süren bitki küçük dokunuşlarla uzun zaman hayatta kalabiliyor ve yapraklarını döktükten sonra bahar aylarında tekrar çiçekleniyor. Evinize uygun teraryum türleri arasında solmayan güller kullanılması ise kusursuz görünümlerinin yok olmaması için canlı güllerin doldurulmasıyla elde edilebiliyor. Genellikle cam ya da plastik malzemelerden üretilen fanus içlerine yerleştirilen çiçekler ve figürler farklı ortamlarında figür olarak canlandırılmasına yardımcı olabilir.

Teraryum Dekorasyonu İçin Trend Fikirler

Doğadan minik parçaları evinize taşımak veya ofis, çalışma ortamınıza dahil edebilmek oldukça önemlidir. Ev dekorasyonu için farklı ve hareketli bir seçim olabilecek olan teraryum dekorasyonu için trend fikirler oluşturabilmek kendinize özel dokunuşlar ortaya çıkartmanıza da olanak tanıyacaktır. İç mekanlarda ve dış mekanlarda mevsimsel olarak tercih edebileceğiniz kusursuz görüntüsü ile teraryumların hayal dünyanıza göre oluşturulması mümkündür.

Vahşi hayvanlar yada sevimli böcekler tercih edebileceğiniz, farklı çiçekler ile mini bahçeler inşa edebileceğiniz teraryum dekorasyonu için trend fikirler doğa köşesinde minyatür bir bahçe olarak da kabul edilebilir. Cam veya plastik bir küre, fanus içerisinde hazırlayabileceğiniz uygun malzemeler temin ederek çok hızlı bir şekilde elde edebileceğiniz bu eşsiz güzellik muhteşem bir hediye fikri de olabilir. Içerisinde uzun süre yaşayabilecek bitkiler veya uzun süre yaşayacak çiçekler tercih etmek ise oldukça iyi bir fikir olacaktır.

Teraryum dekorasyonu için trend fikirler içerisinde tamamen kendi zevkiniz ve hayal dünyanız ön planda tutulmalıdır. Etkisini uzun süre hissedebileceğiniz, kendinizden ve hayatınızdan minik bir kesit gibi hazırlayabileceğiniz içeriği ile farklı pek çok minik figür arasından seçim yapabilmek çok önemlidir.

Küçük Alanlar İçin Teraryum Önerileri

Minik bir bahçe veya minik bir doğa parçasını hayal ettiğiniz haliyle evinizde veya ofisinizde bir dekorasyon parçası olarak kullanabilmek muhteşem bir fikir olabilir. Fakat alanınız küçük ve çok büyük bir teraryuma ayıracak yeriniz yoksa denemeniz gereken çok daha uygun boyutlara sahip bir fanus edinmek olmalıdır. Çok daha sade ve az figür kullanarak küçük alanlar için teraryum seçenekleri ortaya çıkartabilmek mümkün olabilir. Toprak miktarının ve bitki seçeneklerinin daha kısıtlı tutulması ile ortaya çıkacak olan seçeneğin kusursuz görünümü ile dikkat çekeceğinden emin olabilirsiniz.

Küçük alanlar için teraryum seçenekleri içerisinde bitki ve çiçek seçimi yaparken daha minik yapraklı olanları kullanmak çok daha etkileyici olabilir. Sürekli bakım istemeyen teraryumlar için nemli minik bir alan yeterli olabilir. Kaktüs ile hazırlanması veya mini sukulentler kullanılması halinde spreyle su vermek yeterli olacağından uzun süre sağlıklı bir şekilde yaşayacaktır. Etkisini göstermesi için mutlaka minik sehpalar üzerinde veya masa üzerinde konumlandırılması ise oldukça pratik bir yöntem olacaktır.

Teraryumların Ofislerde Kullanımı

Teraryumların ofislerde kullanımı oldukça dikkat çekici ve ortamın havasını değiştirebilecek olan eşsiz bir tercih olabilir. Hem hediye olarak sevdikleriniz ile paylaşabileceğiniz hem de kısa süre içerisinde çalışma odanızın enerjisini yükseltebilecek olan teraryumların renk ve dizaynları ise bu anlamda dikkat çekecektir. Ofis içerisinde etkili bir görsel ve iç açıcı bir doğa parçasının bulunması hem motivasyonu arttırabilecek hem de çok daha samimi bir orta elde edebilmek için çok önemlidir. Kendinize ait figürler kullanabilmek ve için ayırdığınız alanda tercih edeceğiniz bitki ve çiçekler ise kolay bir şekilde bakılabilmeleri ile ekstra vakit harcamanıza gerek duymayacaktır.

Kusursuz bir çalışma ortamı hediyesi olarak da gönderilebilecek olan teraryumların ofislerde kullanımı kapalı yada açık şekilde ilerleyebilir. Bitkiler ve çiçek seçimleri ile bakım şekli de değişen teraryumlarda önemli noktanın muhakkak minik objelerle kombinlenme haline dikkat edilmelidir. Bitkilerin doğal hayata uyum göstermesi doğal bir ekosistem olarak görülen teraryum fanusları içerisinde uzun süre tazeliğini korumasına yardımcı olabilir. Fazla güneş görmeyen fakat ışıktan da mahrum kalmayacakları bir alanda tutulmaları halinde topraklarının da belirli aralıklarla havalandırılmaları oldukça önemlidir. Kendinize özel veya sevdiklerinizin zevkleri doğrultusunda bir seçim yapabilmek için dikkatli davranılması halinde şık ve kusursuz bir minik doğa parçasını yaşam alanınıza dahil etmeniz mümkün olacaktır.