Vazoda Çiçekler ile Dekorasyona Estetik Dokunuşlar

Vazoda çiçekler ile dekorasyon tarzı oluştururken çok daha iç açıcı ve estetik bir görünüm elde edebilmek mümkün olabilir. Kusursuz bir yaşam alanı hazırlarken aynı zamanda küçük dokunuşlarla çok daha samimi bir ortam elde etmek isteyenler için doğru bir dekoratif obje olarak düzenli olarak canlı çiçekleri evinizde misafir etmeniz oldukça şık ve estetik bir görüntü oluşturmanız için de doğru bir seçim olabilir.

Kusursuz bir alan hazırlamak yaşam stilinize kalıcı dokunuşlar bırakmak için vazoda çiçekler ile dekorasyon tarzınıza imzanızı atabilirsiniz. Etkili seçimler arasında yer alan ve dekoratif olarak hem şıklığı hem de doğal bir dokunuş olması ile ilgi çekmesi muhteşem bir seçenek olabilir. Dekoratif olarak masalarda, büfe ve sehpa üstlerinde beğendiğiniz tarzda bir vazo tercih edilmesi özellikle yaşam alanınızı şekillendirirken doğal bir dokunuş etkisi bırakacaktır. Çiçeklerin farklı türlerden tercih edilmesi ve farklı boyutlarda kesilerek aranjmanlar elde edilmesi bulunduğunuz alana derinlik katarken aynı zamanda çok daha soft bir etkide sağlayacaktır.

Vazoda çiçekler ile dekorasyon stili kendinize özel bir dokunuşla yaşam alanınızda veya çalışma ortamınızda bir imza niteliğide taşıyabilir. Yeterli büyüklükte ve uzunlukta tercih edebileceğiniz vazo modelleri ile ortamın çok daha samimi bir havaya sahip olmasını ve aynı zamanda etkileyici klasik bir seçim yapabilmenizi sağlayabilir. Tek bir renk belirleyerek dekorasyonunuza uygun birkaç farklı tonunu kullanmak ise etkileyici farklı seçimler yapabilmenizi sağlayabilir.

Vazoda Çiçekler İle Evde Farklı Dekorasyon Fikirleri

Tasarımları itibariyle bulundukları her alanda şık bir dokunuş elde etmeye olanak tanıyan vazo çeşitleri arasında dekorasyon tarzınıza uygun bir seçim yapabilmek oldukça önemlidir. Renk ve model olarak kendinize özel bir seçim yapmanız çok daha etkileyici ve özel bir seçenek olabilir. Dekorasyonun olmazsa olmazı olarak da görülen vazoda çiçekler ile ev dekorasyonu eşsiz bir seçim olarak karşınıza çıkabilir. 2-3 adet farklı boyutlarda tercih ettiğiniz vazo içerisinde farklı renk tonlarında çiçekler ekleyerek masa, dresuar ve sehpa gibi alanlarda konumlandırmanız bulunduğunuz ortamın çok daha sakin ve huzurlu bir yer haline gelmesine olanak tanımaktadır.

Vazoda çiçekler ile ev dekorasyonu tamamen kendinize özel çeşitleri ile dikkat çeken seçimler yapmanıza olanak yaratabilir. Içerisinde tomurcuklar, su ve kuru çiçek yaprakları tutabileceğiniz geniş ve yayvan kase şeklinde vazoları ise rengarenk canlı çiçeklerin bulunduğu vazoların yanlarında değerlendirebilmek muhteşem bir dekorasyon fikri olabilir. Kısa boylu ve minik formdaki vazo seçenekleri ile kişisel alanlar elde etmek ve minik mumlar ile ortamı romantize edebilmek ise özellikle yatak odalarınıza hareket katabilir. Yazlık alanlarda bahçe ve teraslarda değerlendirebileceğiniz fikirler arasında yer alabilmektedir.

Vazoda Çiçekler ile Farklı Mevsimlerde Dekorasyon

Evinize, çalışma alanlarınıza dekorasyon için farklı dokunuşlar yapabilmek ve etkilerini uzun süre taşıyabilmek için farklı mevsimlerde vazoda çiçekler tercih edebilirsiniz. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında oldukça fazla sayıda çiçeğin yeniden açması rengarenk bir dünyanın kapısını aralayacağı gibi son bahar ve kış aylarında ise mevsime uygun çiçek tercihlerini farklı renk ve tarzda vazolarla buluşturmak şahane bir fikir olacaktır.

Farklı mevsimlerde vazoda çiçekler ile dekorasyon stili elde etmek için tercih edebileceğiniz çiçek türleri ise şu şekilde ayrıştırılabilir;

Kış mevsiminde tercih edebileceğiniz çiçek türleri:

  1. Menekşeler,
  2. Açelya,
  3. Aslan pençesi,
  4. Ametist,
  5. Melek otu,
  6. Cam güzeli,
  7. Kedi nanesi,
  8. Gül çeşitleri,
  9. Krizantem,
  10. Karanfiller,

Ilkbahar ve yaz aylarında çok daha fazla çiçeğin bulunması ve yeniden açmasıyla birlikte rengi ve kokusu ile büyüleyici bir etki bırakabilecek çiçek tercihleri ise şu şekilde olabilir;

  • Zambak,
  • Lale,
  • Papatya,
  • Lavanta,
  • Defne,
  • Nergis,
  • İnci çiçeği,

Farklı çeşitlerde farklı renklere, desenlere ve boyutlara sahip çiçekleri yaşam alanlarınızda konumlandırmak kusursuz bir seçim olarak hayatınıza girebilir ve aynı zamanda etkili bir seçim olarak ofis hediyesi olarak da değerlendirilebilmektedir. Çiçeklerin doğru bir bakım yapılması halinde uzun süre canlılığını yitirmemesi, mis kokuları ile çok daha huzurlu hissetmenize de yardımcı olabilir.

Vazoda Çiçek Bakımı ve Ömrünü Uzatma Yöntemleri

Hem hediye olarak hem de dekorasyon objesi olarak tercih edebileceğiniz bir seçenek olarak vazoda çiçeklerin bakımı ve ömrünü uzatma yöntemleri arasında sulamanın önemi çok büyüktür. Kusursuz güzelliklerinden ödün vermemek ve formunu koruyabilmek için çiçeklerin düzenli olarak sularını yenilemek ve sonrasında solmuş yıpranmış yapraklarının kesilmesini sağlamak çok kısa süre içerisinde yenilenmelerine yardımcı olacaktır. Fazla güneşe maruz bırakmak solmalarını sağlarken tamamen ışıktan uzak tutmak ise etkisini yitirmesine neden olabilir.

Vazoda çiçeklerin bakımı ve ömrünü uzatma yöntemleri arasında düzenli olarak sularına vitamin eklemeleri yapmak da oldukça önemlidir. Vitaminler sayesinde çok daha uzun zaman dilimlerinde sağlıklı ve canlılığını yitirmeden hayatta kalabilirler. Çiçeklerin dallarının 3 günde bir kez çapraz şekilde kesmek vazoyu güneşten uzak gölge bir yerde konumlandırmak ise çok daha koruyucu bir seçenek olacaktır. Çiçeklerin yeterki vitamine ve minerale sahip olması adına vazodaki sularının 4/1 ‘i olacak şekilde maden suyu eklemek ise tam bir depo olarak etkisini uzun süre görmeyi sağlayacaktır.

Çiçekler kurumadan önce mutlaka düzenli olarak sularının değiştirilmesi vazodaki çiçeklerin bakımı ve ömrünü uzatma yöntemleri arasında en çok dikkat çeken özelliklerden biri olacaktır. Koruyucu kullanılması ve sularına eklenmesi ise çiçeklerin canlı ve parlak yapraklara sahip olmasını sağlayabilir. Su içerisine bakır bir para eklenmesi veya küçük bir küp şekerin su içerisinde barındırılması ise çok daha uzun süre tazeliğini koruyan çiçekler elde etmenize yardımcı olabilir.

Farklı Vazolarla Vazoda Çiçek Düzenlemeleri

Çeşitli alanlar için farklı boyutlarda hazırlanmış dekoratif objeler dikkat çekici ve özel dokunuşlar olarak değerlendirilebilir. Farklı vazolarda çiçek düzenlemeleri yapabilmek için çeşitli boyutlarda keseceğiniz farklı çiçek çeşitlerini istediğiniz oranda yerleştirerek derin ve keskin bir sonuç alabilmeniz mümkün olabilir. Aynı renklerde farklı çiçekler ile hazırlayacağınız dekorasyon stili içinde çok daha sade, naif bir seçim yapmanız mümkün olacaktır. Çok minik dokunuşlar yaparak farklı türleri bir araya getirmeniz halinde çok etkileyici buketler hazırlayabilir, yaşam alanınızı kişisel cennetiniz haline dönüştürebilirsiniz.

Farklı vazolarda çiçek düzenlemeleri yaparak etkileyici ve şık dokunuşlar ortaya çıkartarak kısa süre içerisinde eşsiz bir bakış açısı yaratmak mümkün olabilir. Pastane, otel, kafe ve restoran gibi alanların yanı sıra pek çok farklı ofis ve çalışma ortamında da farklı çeşitlerde farklı renklere, desenlere sahip vazolar tercih etmek kısa süre içerisinde çok özel dokunuşlar hazırlamanıza olanak tanıyabilir. Hem kendinize ait bir imza hem de samimi bir dokunuş ile uzun süre akılda kalıcı bir etki bırakmak istiyorsanız kişisel zevkleriniz arasında bir renk belirleyip bulunduğunuz ortam için minik hazırlıklar yapmak için adımlar atmak doğru bir yaklaşım olarak kabul edilebilmektedir.

Vazoda Çiçeklerin Kombinlenmesi

Farklı alanlarda vazoda çiçeklerin kombinlenmesi çok farklı boyutlarda ve türlerde rengarenk bir dünya oluşturabilmenizi sağlayabilir. Özellikle kişisel dokunuşlar, kişisel alanlarda etkili bir dekorasyon stili oluşturabilmek için çiçeklerin samimiyetine sığınmak ve çok kısa süre içerisinde kusursuz bir tarz elde edebilmek için türleri öğrenmek çok önemlidir. Minik çiçek filizleri, pamuk otu gibi çeştili aracılar kullanarak farklı pek çok rengin bir arada bulundurulduğu aranjmanlar hazırlayarak vazo içerisinde yaşam alanlarınızda değerlendirebilirsiniz.

Kusursuz görüntüleri, sıcacık ve samimi dokuları ile canlı çiçekler çok daha huzurlu hissetmenizi sağlarken aynı zamanda etkileyici bir kombin hazırlanarak büyüsünü tüm hayatınıza yaymak da mümkündür. Huzurlu hissetmenizi, motive olmanızı ve çok daha sağlıklı bir ortam hazırlamanızı destekleyebilmek için vazoda çiçeklerin kombinlenmesi ilham verici bir kaynak olabilir. Eşsiz kokusu, muhteşem dokuları ve ilgi çekici duruşları ile dikkat çeken çiçek türlerinin farklı boyutlarda ve faklı türlerde seçebilmek konumlandırıldıkları alanları çok daha kusursuz bir hale getirebilecektir.

Balkonlarınızda ya da teras, bahçe gibi alanlarınızda masalarınızı neşelendirebilecek, sıcacık bir dokunuş isteyenlerdenseniz güllerin, zambakların ve krizantem çiçeklerinin bir arada bulunduğu konsept aranjmanlar hazırlayarak minik mumlarla romantik bir alan elde edebilirsiniz. Sevdiklerinizle geçireceğiniz keyifli zamanlarda hayatınıza eşlik edebilmesi için değerlendireceğiniz çiçek türlerini farklı boyutlarda keserek vazo içerisinde derinlik katmanızda mümkün olabilir. Yatak odalarında ve mutfaklarda masalarınıza huzur verecek dokunuşlar yapabilmek için vazoda çiçeklerim kombinlenmesi ise kendinize verdiğiniz hediye olarak tanımlanabilir.